80days Koffie

80days koffie is een direct trade en single origin koffie uit Nepal. 80days koop de koffie direct in bij de lokale boeren in Nepal. De koffie van 80days heeft niet een formeel ‘Fairtrade’ of ‘Biologisch’ keurmerk, daar zijn ze niet zo geïnteresseerd. Wat 80days wel belangrijk vindt is de kwaliteit van koffie en vooral de kwaliteit van het leven van de koffieboer.

Eerlijke prijs

De mensen van 80days hebben een goede relatie met de koffieboeren in Nepal. Ze willen hen niets anders geven, dan een eerlijke prijs voor hun koffie. Door direct af te nemen van de boeren, zitten er geen extra onnodige schakels tussen de boer en de consument. Hierdoor kan de prijs eerlijk blijven en weten we waar het geld heen gaat. Zo heeft 80days koffie geen ‘bijsmaak’.

Doordat een deel van het team van 80days in Nepal woont, hebben ze direct zicht op het gehele koffieproces werkt. De koffieplantages worden dan ook met regelmaat bezocht.

Roast’n toast

De 80days koffie wordt door Aart gebrand in zijn branderij in Veenendaal. Dit is een kleine, lokale micro-branderij, met hart voor mens en milieu. Er is goede nauwe band tussen Aart en 80days. Beiden zijn ze gebrand op verse koffie.

Werkgelegenheid

De doelstelling van het 80days project in Nepal is werkgelegenheid. Boeren in Nepal hebben het al heel lang heel zwaar en velen hebben met de traditionele producten nauwelijks voldoende opbrengt om van te leven. Laat staan dat ze de locale bevolking werk kunne bieden op hun farms. 80day’s helpt boeren om te schakelen naar koffie plantages en de productie van koffie. Er zijn al 15 plantages aangelegd, waardoor heel veel mensen werk hebben en boeren een beter bestaan.

“Samen helpen we Nepalezen aan het werk. Daardoor hoeven ze niet noodgedwongen naar het buitenland en blijven gezinnen en families bij elkaar.”

Wil je meer weten over 80day koffie, kijk op hun website: www.80dayscoffee.com


koffiebar huren amsterrdm
Espressobar huren