Aeropress

Albert KunnenKoffie Zetproces

Het gebruik van de Aeropress om koffie te maken is eenvoudig en relatief snel (het is wel een slow coffee zetmethode). Je kunt er een geweldige kop koffie mee zetten en is ook ideaal voor gebruik tijdens de vakantie. Je hebt een klein an handzaam apparaatje van kuntstof nodig, met wat losse accessoires, ronde papieren filters en warm water.

De koffie die je gebruikt moet gemalen zijn, normale filtermaling (iets fijner gemalen koffie geeft net een beter resultaat). Je doet de gemailen koffie op het filter in het onderste deel van de aeropress, voeg een deel van het warme water toe, roer het even door en wacht een minuut, dan voeg je de rest van het water toe en pers je het water met het smalle deel door de koffie direct in een beker. Een kind kan de was doen. Pers niet al het water door de koffie, het laatste beetje is erg bitter.

Door wat te experimenteren met de hoeveelheid koffie en water verhouding, de wachttijd en maalgraad (hoe fijn de koffie gemalen is), kun je eenvoudig de koffie zetten die het beste past bij je eigen smaak.

Aeropress