Barista workshop op locatie

Moving Coffee organiseert graag een barista workshop op locatie voor je met je collega’s, afdeling, projectteam of jouw klanten. Op jouw locatie, dus op de locatie die jij wilt. Als je iets speciaals wilt doen, een echte barista workshop van Moving Coffee zal zeker aanslaan en is een unieke ontspannen activiteit.

Barista workshop op locatie

Barista workshop op locatie

Tijdens de Barista workshop of Italiaanse koffie workshop kunnen de deelnemers verschillende koffies proeven. Ze krijgen ook zelf de mogelijkheid om met een bonenmaler en de espressomachine te werken. Zo gaan ze ervaren wat het is om zelf als een heuse Barista een echte Italiaanse espresso en cappuccino te maken.

De Barista workshop op locatie is naar eigen smaak in te vullen met verschillende onderdelen en is mogelijk voor groepen tot plus minus 12 personen. De kosten voor een workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep en je eigen wensen. Een lange Barista workshop duurt 1,5 tot 2 uur.

Korte workshops

Vaak geven we tijdens een evenement ook meerdere korte workshops van 20 minuten tot een half uur.  Per workshop kunnen dan verschillende onderwerpen behandeld worden. Bezoekers kunnen doorlopend aanschuiven voor een workshop.

Op elke locatie

De workshop kan op jouw locatie gegeven worden of op vrijwel elke locatie die je zelf kiest. Met onze mobiele koffiebar hebben we de mogelijkheid om overal een workshop te geven.

Mobiele koffiebar

De mobiele koffiebar van Moving Coffee is flexibel in zijn afmetingen. De afmetingen kunnen varieren van 1,5 meter tot 2,8 meter breed. De bar kan zowel buiten als binnen opgesteld worden en past door elke deur. De bar is voorzien van een professionele espressomachine, een koelkast en eigen watervoorziening.

Barista workshop
Moving Coffee biedt samen met GOLF 4 ALL in Harderwijk een barista workshop aan. GOLF 4 ALL is een perfecte locatie voor het houden van een vergadering of zakelijke bijeenkomst wat uitstekend gecombineerd kunnen worden met een koffieworkshop en een actief gedeelte op de golfbaan. Op de golfbaan van GOLF 4 ALL in Harderwijk is veel meer te doen dan alleen golfen en leren golfen. Een workshop van Moving Coffee kan al dan niet gegeven worden in combinatie met golf en/of een golfclinic.

Kijk ook op: golf4all-harderwijk.nl

Onderwerpen die in de wokshops aan de orde kunnen komen en waar de deelnemers zelf mee aan de slag kunnen zijn o.a.:

 • De apparatuur: De espressomachine, bonenmaler en barista tools
 • De verschillende koffie’s: Espresso, Latte, Lungo en Cappuccino
 • Het gebruik van de espressomachine en bonenmaler
 • Maken van een espresso, melkschuim en het opschenken van de melkschuim
 • Verschillende koffie’s proeven (cuppen)
Per korte workshop kunnen verschillende onderwerpen behandeld worden, zoals:

 • De verschillende handelingen om een perfecte espresso te bereiden;
 • Het afstellen van de bonenmaler en malen van de bonen;
 • Het effect van de extractietijd op de smaak van de koffie;
 • Het bereiden van verschillende koffie varianten zonder melk: espresso, Americano en Lungo;
 • Het opschuimen en verwarmen van melk;
 • Het bereiden van verschillende koffie varianten met melk: Macchiato, Cappuccino en Latté Macchiato;
Met de mobiele espressobar hebben we de mogelijkheid om overal een espresso te maken. Je kunt hiervoor onze mobile koffiebar huren. De mobiele bar is van alle gemakken voorzien, inclusief een schoonwaterreservoir en een reservoir voor de afvoer van vuilwater.

Het enige noodzakelijke op je locatie is een normaal 220/230V (16 Ampère) stopcontact.

Bij een buitenevenement kan het voorkomen dat er geen stroomvoorziening voorhanden is. We kunnen dan onze eigen stroomgenerator inzetten om de espressomachine te voorzien van energie.