Coffee Foundation

Stichting Coffee Foundation is een Nederlandse stichting die  ondernemers in derde wereld landen helpt om een koffiebar te starten en te exploiteren als hun eigen bedrijf.

Ze doen dit om de lokale economie te stimuleren en ondernemers de kans te geven om succesvol een horeca onderneming te starten en uit te bouwen. Zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien en ook om werkgelegenheid voor meer mensen in de regio te creëren.

De stichting wil kwalitatief goede koffie (de beste in de regio) serveren,naast andere locale producten en dranken. Met dit concept willen ze een (westerse) koffie cultuur introduceren met oog voor locale en eigen culturele aspecten.Coffee Foundation

De diensten en producten zijn afgestemd op de lokale vraag,economie en cultuur en versterken de eigenwaarde van het land,de gemeenschap en ondernemer.

Praktische hulp

De Coffee Foundation geeft praktische hulp, ondersteund bij de planning, geeft training en financiële hulp aan de startende ondernemer. Ze geven ondersteuning in het totale proces van het eerste idee tot en met de realisatie. Ook daarna tijdens de exploitatie van de koffiebar blijft de Coffee Foundation naast de ondernemer staan.

Klik hier om naar de site van Stichting Coffee Foundation te gaan.