Colombiaanse koffie van The Koffie Lodge

A.J. KunnenEerlijke Koffie, Koffielanden

Colombiaanse koffie van The Koffie Lodge

Colombiaanse koffie van The Koffie Lodge

Vorige week was ik te gast bij The Coffee Lodge in Harderwijk. The Coffee Lodge is een micro branderij waar Luciëne met veel passie een aantal koffie’s brand. Waaronder Colombiaanse koffie van The Koffie Lodge.

Op het spoor gezet door een artikel in de Stentor van enige tijd geleden werd het tijd om een kijkje te nemen bij deze nieuwe koffie branderij. Altijd leuk om een koffieliefhebber te ontmoeten die gepassioneerd met koffie bezig is.

California soepfabriek

The Coffee Lodge is gevestigd in de oude California soepfabriek aan de Deventerweg in Harderwijk . Alleen al de locatie en de sfeer in de oude fabriek is de moeite van een bezoek waard. De combinatie van bedrijven, klein en groot, de sfeer van vernieuwing en vooruitgang die de bedrijven uitstralen in de oude omgeving is perfect om je te laten onderdompelen in de geur van vers gebrande koffie.  Alleen daarom al zou je elke week daar je koffie willen kopen!

Colombia

Luciëne heeft iets speciaals met Colombia. Ze heeft twee geadopteede zoons die uit dat land komen. Haar Colombiaanse koffie wordt dan ook  volgens haar eigen zeggen, zeer gewaardeerd door haar klanten. Uiteraard neem ik een zak mee omdat thuis ook eens te proberen.

Wekelijks vers

Wekelijks brand Luciëne de bestelde koffie vers voor haar afnemers. Vijf verschillende koffie’s heeft ze op dit moment in haar assortiment. Van Zuid Amerika tot Indonesië. Een mooie reis over de wereld, om alle koffie smaken uit de koffiebelt goed in je op te nemen. EN: Alle vijf koffie’s zijn Fairtrade en biologisch!

Koffieland Colombia

De koffie uit Colombia staat te bekend als één van de beste van de wereld.  Koffie werd in 1723 voor het eerst in Colombia geïntroduceerd door de Jezuïeten. Aan het eind van de 19e eeuw werd de koffieproductie pas echt groot en van economisch belang. Er zijn heel veel (meer dan 500.000) kleine koffieplantage.

Colombiaanse koffie groeit in de vochtige, gematigde uitlopers van de Andes. In de Andes liggen veel gebieden met een eigen microklimaat,waardoor dit gebioed zich uitstekent leent voor de productie van koffie. Ook de combinatie van grote hoogte en een vochtig klimaat helpt mee voor optimale omstandigheden. Alles bij elkaar zorgt dit voor e productie van een bijzonder milde koffiesoort van hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te benadrukken wordt in Colombia over het algemeen alleen Arabica-variëteiten geteeld.

Colombiaanse koffie heeft een enorm scala aan smaken, van de zwaardere, chocolade-achtige koffies tot zoetere, fruitige partijen. Er bestaat een breed spectrum van smaken over de regio’s.

The Coffee Lodge Colombia

Deze Colombiaanse koffie van de Coffee Lodge komt uit het dorp Timaná in de regio Huila op ruim 1500 meter hoogte. Een fully washed koffie met een lekkere romige volle body met kers en chocolade aroma’s en enigszins zuur. Daarom ook heerlijk om zo puur te drinken.