De Portoffee Mobiele Espresso

Albert KunnenKoffie accessoires, Koffieberichten

De Portoffee – Dit is echt Mobiele Espresso

Al een paar jaar geleden kwam ik dit zwarte apparaatje tegen waarmee je onderweg een echte espresso kan maken. De Portoffee mobiele espresso. Gewoon met echt 9 bar pompdruk en een espresso-maling. Het was ergens in Zuid Afrika dat een enthousiaste koffie liefhebber met zijn eigen koffie branderij, deze ‘koffie machine’ vol trots aan mij presenteerde. Dit is echt mobiele espresso.

Ik vond het helemaal TOP! Daar heb ik destijds ook enthousiast een blog over geschreven. Want als je vaak onderweg bent of op reis, is er niet altijd een koffiemachine in de buurt te vinden. Of je kunt ergens wel koffie kopen, bij een tankstation oid, maar vaak is dat geen echte espresso. De Portoffee lost dit voor je op. Wellicht iets voor jou?

Er was toen nog 1 nadeel. Je moest zelf je eigen hete water bij je hebben. Inmiddels zijn er 3 versies ontworpen, die elk de ander net weer overtreft en ook het water probleem is getackeld.

Portoffee 1.0De Portoffee mobiele espresso

De eerste Portoffee is uiteraard het eenvoudigste model tot nu toe. Het maakt gebruik van een pomp druk die je met je eigen spieren op zal moeten wekken, met een ingebouwd pompje. Dit maakt het mogelijk om een pompdruk tot 9 bar te creëren, zodat jij overal kan genieten van een heerlijke espresso. De koffiemachine maakt alleen gebruik van gemalen koffie en is simpel in gebruik. Gemalen koffie en heet water erin, even pompen en je hebt een heerlijke espresso. De Portoffee 1.0 is ideaal voor als je gaat kamperen.

Portoffee 2.0

Portoffee 2.0

Zoals ik al zei moet je bij de 1.0 versie zelf pompen. Dat is bij de 2.0 anders. Het tweede model werkt in tegendeel tot de Portoffee 1.0 elektrisch. De koffiemachine is gemakkelijk met een usb-kabeltje op te laden of je kunt gebruik maken van batterijen. Het voordeel tegenover het eerste model hiervan is dat je geen last meer zult hebben van je spieren, de machine zal het werk voor je doen. Alleen haalt hij niet de 9 bar pompdruk.

Niet alleen voor koffie

Nog een nieuwe functie van de 2.0 is om met verse theebladeren thee te maken. Het is een klein en compact machientje en past daardoor in elke reistas. De Portoffee 2.0 is ideaal voor als je in een hotel verblijft of gaat kamperen.

12V Waterkoker

Het lastige van de portoffee 1.0 en de 2.0 is dat je alsnog aan warm water moet zien te komen. Hier is een oplossing voor bedacht. De meeste waterkokers gebruiken 220 volt waardoor je opzoek moet naar een stopcontact. Daar is een oplossing voor: De 12V waterkoker. gewoon in de auto te gebruiken op de 12V aansluiting van je auto, zodat je onderweg je koffie- of theewater kunt opwarmen en overal van je koffie kunt genieten.
De waterkoker weegt slechts 400 gram en zal daarmee geen zware last zijn. Er wordt hierbij ook een thermoskan geleverd zodat je ook later op de dag van een heerlijke kop koffie kan genieten.

Portoffee 3.0Portoffee 3.0

Het nieuwste model van de Portoffee is de 3.0. Deze koffiemachine is alles in één en is daarmee een hele stap vooruit naar koffievrijheid. De 3.0 is speciaal ontworpen om de tekortkomingen van de twee voorgaande versies te verhelpen in 1 apparaat.

Er is goed nagedacht over de Portoffee 3.0. De Portoffee 3.0 heeft een 12 volt kabel, wat dus betekent dat je hem ook in de auto kunt gebruiken en bijvoorbeeld mee kan nemen naar bijvoorbeeld je werk. Deze koffiemachine werkt op koffie-cups, bijvoorbeeld van Nespresso. De cups zijn klein en zullen met gemak passen in de compacte reistas waarmee de Portoffee 3.0 wordt geleverd. In de reistas zit standaard ook een 230 volt kabel, waarmee je de Portoffee 3.0 gemakkelijk via een stopcontact kunt opladen.

Ook het probleem van het water verwarmen is opgelost. Wat de vorige modellen niet kunnen, kan de 3.0 wel: Hij verwarmt zelf het water, op 12V of mobiel! Met een redelijke opwarmsnelheid van ongeveer drie en een halve minuut heb je jouw hete koffie klaarstaan, waar en wanneer je maar wilt.

Ook de lage pompdruk van de Portoffee 2.0. is verbeterd. Met een pompdruk van 9 bar zal deze koffiemachine keer op keer een verse espresso voor je klaarmaken.
Deze koffiemachine is geschikt voor elke reis. Of je nou naar je werk moet, of dat je een roadtrip op de planning hebt staan, de Portoffee zul je overal een dienst bewijzen.

Wil je meer informatie over de verschillen modellen van de Portoffee, kijk dan op Portoffee.com