Eerlijke koffie van Zwarte Koffie

Albert KunnenEerlijke Koffie

Eerlijke koffie van Zwarte Koffie

Wil je echt lekkere en eerlijke koffie proef dan eens de eerlijke koffie van Zwarte Koffie. Een echte Direct Trade uit Costa Rica. De koffie wordt door de eigenaren van Zwarte Koffie zelf geimporteerd vanuit een persoonlijke relatie met koffie telers rond het dorpje Tuis in de regio Turrialba in Costa Rica.

Café Misión is onderdeel van een kleine missie in Tuis. Enige jaren geleden is de missie organisatie gestart om iet smet koffie te doen. Eerst kocht men de koffie op van lokale boeren. Daarnaast zijn ze ook begonnen met de aanplant van nieuwe koffieplanten op eigen grond. En zo is de eigen plantage ontstaan en kunnen nu in de omgeving van Tuis zijn veel mensen een goed salaris verdienen in de koffie-industrie.

Caturra

Café Misión van Zwarte koffie is een lekkere vollle koffie van 100% Arabica bonen van de Varieteit Caturra die in deze streek boven de kilometer verbouwd wordt. Een gewassen koffie met een frisse smaak. De smaak wordt gekarakteriseerd door een milde zuurgraad, een lichte body en een zacht aroma.

Zwarte koffie

De jongens van Zwarte Koffie inporteren de koffie zelf en gaan regelmatig richting Costa Rica ze laten de koffie branden in Apeldoorn bij Bosbrand.

Wat smaak betreft een lekkere en volle koffie met een frisse smaak, veel fruit en zoet. Lekker als espresso en ook goed als americano/lungo. Alhoewel ik mij kan voorstellen dat mensen de smaak wat apart vinden als ze niet gewend zijn speciale koffie te drinken. Ik vind de combinatie met (opgeschuimde) melk wat minder, dus voor de cappuccino en Latte vind ik de koffie minder geschikt. Zeker een aanrader om als special op de molen te hebben!