Espresso koffie met melk

Albert KunnenKoffie Soorten

Espresso koffie recepten met melk

Naast de Americano zijn er nog veel meer koffie recepten die je kunt maken op basis van een espresso. Vandaag kijken we naar recepten van espresso koffie met melk. Bekende varianten zijn Cappuccino, Latté en Koffie verkeerd.

Cappuccino

Een cappuccino is een espresso aangevuld met opgeschuimde melk op ongeveer 100 tot 120 ml. Een echte Cappuccino heeft niet en berg melkschuim bovenop de kop staan, maar een laagje van 1 cm stevige schuim, deels vermengd met koffie. Je moet met elke slok altijd koffie proeven en niet alleen warme melkschuim. Ook zonder te roeren, bij je eerste slok. Onder de schuim zal warme melk zich vermengd hebben met de espresso. In een goede Cappuccino is de smaak van de opgeschuimde melk afgestemd op de smaken die je in de espresso mag verwachten. het mooikste is als de melk de smaak van de koffie versterkt. En proef je de koffie nog goed. Dus geen slap bakkie.

Latté

Een latté lijkt op een cappucciono, maar dan met het verschil, dat er meer warme melk wordt gebruik dan schuim. Een je krijgt meer melk. Je totale kop koffie zal rond de 140 ml zijn. Dus een epsresso met veel warme melk. Als er nog een kleine schuimlaag bopvenop ligt is het natuurlijk mooi als de koffie tussen de warme melk en het schuim zweeft. In een glas kun je dat mooi zien. Je hebt dan een Latté Macchiato.

Koffie verkeerd

Nog en andere espresso koffie met melk is een koffie verkeerd. Deze lijkt wel op een Latté: Veel melk, weinig koffie, maar is toch wezenlijk anders. Een koffie verkeerd is een gewone kop zwarte koffie, aangevuld met veel warme melk. Een gewone kop zwarte koffie maken we met een epsresso en wat heet water, een Americano. Dus een koffie verkeer dis een Americano met veel warme melk, toaal een 150 tot 180 ml.