Espresso voor thuis met de Rok espresso maker

A.J. KunnenKoffie accessoires, Koffie Zetproces

Espresso voor thuis met de Rok espresso maker

Ik ben altijd in voor leuke nieuwe dingen, vooral als het om koffie gaat. Zoals jullie weten hou ik van espresso koffie. Daarom heb ik ook een epsresso machine thuis en ben ik Barista. Als je nu geen ruimte hebt of niet veel geld wilt uitgeven aan een dure machine, is de ROK espresso maker echt iets voor jouw. Een espresso voor thuis met de Rok espresso maker en koffie maler wordt eenvoudig en leuk.

Als koffie fanaat ben ik open voor nieuwe diengen en mag ik graag over mijn koffiepassie praten. Zo kwam ik afgelopen zondag twee jongens tegen die thuis echte lekkere koffie wilden drinken, maar daar geen elektriciteit voor willen gebruiken. Ze wonen ecologisch in een tent, dicht bij de natuur, dus dan begrijp je dat. En koffie is tenslotte een puur natuurlijk product, dus moet kunnen. Maar ze willem hem wel goed drinken, niet zomaar wat aanprutsen. Na wat termen genoemd te hebben en oplossingen langs gegaan te hebben, bleken ze een voor mij toaal nieuw systeem te gebruiken voor hun koffiepassie.

Hun oplossing was een espresso maker en bonenmaler van ROK. Huh, wat, van ROK?? Juist ja, ROK!!??

Modern design

Espresso voor thuis met de Rok espresso maker

ROK heeft een hand bediend espreso apparaat ontwikkeld waarmee je met de hand druk opbouwt en water door je koffie perst. Je maakt gebruik van en filterhouder waarin je koffie van espresso maling doet. En je drukt de koffie gewoon aan met een tamper. Daar wordt je als barista toch enthousiast van? Ik wel in elk geval. Kijk dan wat een mooi design en vernuftig apparaat.

Je doet heet water boven in het reservoir en drukt met de hand de handels naar beneden. Met het naar beneden drukken van de handels bouw je druk op en pers je het water door de koffie. Je bepaalt zelf hoeveel druk je uitoefend en dus ook opbouwt.

En gewoon een filterdrager met 1 of 2 uitlopen er onder! Net als ik dat gewend ben met mijn espressomachine, helemaal geweldig. Omdat het hand bediend is, kun je ook eerst het koffiebed nat maken door pre-infusie; even kort druk opbouwen en de handels weer omhoog. En na 3 seconden de handels volledig naar benden om al het water door de koffie te persen.

Espresso malerROK espresso maler

Maar ja, je hebt wel espressomaling nodig, en dat is zonder elektriciteit toch wel een uitdaging! Ook daar is aan gedacht. Rok ontwikkelde een maler, met ook zo’n geweldig modern en toch klassiek design. Hiermee maal je in korte tijd je bonen fijn genoeg voor een espresso. En traploos instelbare konische maalschijven!

Ik heb ze nog niet in het wild gezien en geprobeerd, maar ik ben alleen al zo enthousiast over het ontwerp en de uitvoering, dat ik het jullie niet wilde onthouden. Ik hoor het graag als je er ervaring mee hebt en ben zeker van plan om ze te gaan proberen. Wellicht is het al wat ouder en bestaat het al een tijdje, maar naar mijn mening is het geweldig! Ik ga zeker proberen hoe een Espresso voor thuis met de Rok espresso maker gaat smaken.