Barista Workshop

Moving Coffee organiseert graag een barista workshop voor je met je collega’s, afdeling, projectteam of jouw klanten. Als je iets speciaals wilt doen, een echte barista workshop van Moving Coffee zal zeker aanslaan en is een unieke ontspannen activiteit.

Tijdens de Barista workshop of Italiaanse koffie workshop kunnen de deelnemers verschillende koffies proeven. Ze krijgen ook zelf de mogelijkheid om met een bonenmaler en de espressomachine te werken. Zo gaan ze ervaren wat het is om zelf als een heuse Barista een echte Italiaanse espresso en cappuccino te maken.

Lange of korte workshops

De workshops zijn naar eigen smaak in te vullen met verschillende onderdelen en zijn mogelijk voor groepen tot plus minus 12 personen. De kosten voor een workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep en je eigen wensen. Een lange Barista workshop duurt 1,5 tot 2 uur.

Vaak geven we tijdens een evenement ook meerdere korte workshops van 20 minuten tot een half uur.  Per workshop kunnen dan verschillende onderwerpen behandeld worden. Bezoekers kunnen doorlopend aanschuiven voor een workshop.

Proeverij

Het is ook goed mogelijk om een Barista Workshop te combineren met een koffie proeverij. Tijdens een proeverij maken we verschillende koffie varianten van elke koffie soort, zodat er volop geproefd kan worden.

Ook is het mogelijk om de invloed van verschillende zetmethodes op de smaak van de koffie te vergelijken. Zo kunnen we de verschillende slow coffee zetmethodes (bijvoorbeeld Hario, Chemex) naast elkaar zetten en deze bijvoorbeeld vergelijken met de espresso zetmethode.

Neem contact met ons op om te informeren naar de verschillende mogelijkheden.


Hieronder vind je een aantal evenementen waar Moving Coffee een Barista Workshop of training heeft gegeven.

Koffie proeverij