Giro Fiets Campus

Albert KunnenNieuws

giro fiets campus

Giro fiets Campus deelt kennis en ervaring over wielersport en fietsen.


De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit starten vanaf zaterdag 5 maart met de Giro Fiets Campus. Een kennistour waarin kennis en ervaring over wielersport en fietsen gedeelt wordt. De tour gaat langs de steden waar in mei de Giro d’Italia doorheen komt.

Placeholder

De projectgoep, bestaande uit 10 studenten van de HAN.

De Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) houden in maart, april en mei een Giro Fiets Campus in verschillende steden in Gelderland, dezelfde steden als waar de Giro langs zal komen in Mei. Met deze campus wordt kennis en ervaring over fietsen gedeeld en is een officieel side event van de Giro Gelderland. Op de Giro middagen wordt er alles aan gedaan om de sfaar van Italie te presenteren. Moving Coffee is aanwezig om Italiaanse koffie op locatie te verzorgen voor de gasten van de Campus.

Tijdens de zaterdagmiddagen zijn er lezingen over onderwerpen zoals het effect van lichaamsbeweging op kinderen en de maatschappelijke betekenis van Giro d’Italia. Verder zijn er workshops en allerlei experimenten over fietsen. Lokale ondernemers presenteren producten die met fietsen en Italië te maken hebben en bezoekers mogen fietsen uitproberen en wielerkleding passen. Ook is er wat te doen voor kinderen: zij kunnen een parcours afleggen en een Giro fietsdiploma halen.

De Giro Fiets Campus is steeds op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en te vinden in Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en in een aantal doorkomstgemeenten als Zutphen, Ede en Tiel. De 1e middag is op zaterdag 5 maart in Zutphen. Zie www.ru.nl/girofietscampus voor meer info.

Op de officiele site van de alle side events van de Giro d’Italia vindt je informatie over alle locaties waar de Giro Fiets Campus gehouden wordt: alle-side-events


Giro Fiets Campus schema