Koffie en je bedrijfsimago

Albert KunnenKoffie Tips

Koffie en je bedrijfsimago

Wist je dat een kopje koffie invloed heeft op de eerste indruk van je klanten en hun beeldvorming van jouw bedrijf? Koffie en je bedrijfsimago hebben dus wel degelijk met elkaar te maken. Het gaat hier dan om de smaak van de koffie en de wijze waarop de koffie gepresenteerd wordt. Om indruk te maken op je klanten en jouw relaties is het dus belangrijk om de juiste koffie op de juiste manier te serveren.

Eerste Indruk

Iedereen weet hoe belangrijk een juiste eerste indruk is voor een goede relatie. Niet alleen de sfeer en de persoon of personen die tegenover je zitten hebben hier invloed op. Maar naar nu blijkt ook het kopje koffie dat geserveerd wordt heeft invloed op deze eerste indruk. Bijna 60% van alle mensen vindt het aangeboden kopje koffie belangrijk en van invloed op hun eerste indruk. Mannen vinden dit overigens vaker belangrijk en van meer invloed dan vrouwen.

Ook de maniet van serveren vindt men van belang en heeft dus invloed op je imago. Serveer je in een plastic bekertje, in een luxe kopje of in een hip glaasje. En let ook op je melk en suiker bij de koffie. Elk detail heeft invloed op je professionele uitstraling. Hoe meer aandacht je hier aan geeft, hoe meer je relatie zich gewaardeerd en serieus genomen zal voelen.

Soorten koffie

Uit het voorgaande wordt wel duidelijk dat het serveren van een lekker kopje koffie op de juiste manier bereid belangrijk is voor je imago en verdere relatie. Maar welke koffie moet je dan serveren? de meeste mensen geven aan koffie van verse bonen het lekkerst te vinden. Daarna zijn koffiepads en filterkoffie het populairst. Oploskoffie komt op de laatste plaats en kan eigenlijk niet meer.

Evenement

Hoe belangrijk is het dan om op een evenement om je bedrijf te presenteren geweldige koffie te serveren aan je klanten. Onder de meeste mensen is koffie van vese bonen het meest populair. Oploskoffie is het minst geliefd. Dus ook al heb je een groot evenement, zorg voor koffie van verse bonen, en ga niet voor het gemak van grote ketels met oploskoffie!

 

Nav een onderzoek van PouchDirect.