Koffie tips voor thuis

Albert KunnenKoffie Tips, Koffieberichten

Koffie tips voor thuis

Ook wij als Nederlanders willen steeds vaker lekkere en goede koffie drinken. De kwaliteit van de koffie die we buiten de deur kunnen drinken wordt steeds beter. Veel restaurants en koffie corners besteden steeds meer aandacht aan de kwaliteit van hun koffie. Heel vaak wordt in openbare gelegenheden al koffie gemaakt van vers gemalen bonen. En dat willen we thuis ook. Maar hoe krijg je nu thuis ook lekkere koffie. Het liefst zo lekker als in dat kleine koffiebarretje in de stad. Daarom wat koffie tips voor thuis, om ook thuis lekkere koffie te drinken.

Apparatuur

Om thuis goede koffie te drinken heb je niet persé dure apparatuur nodig. Je hebt neit altijd een espressomachine nodig om een lekkere sterke koffie te maken. Maar verwacht aan de andere kan ook niet van een filterapparaat van € 25,- van de Action, dat je goede filterkoffie krijgt. Dat geldt ook voor een goedkoop espressomachientje.  Heb je niet veel geld (over) voor een koffie machiene, orienteer je dan eens op de verschillende andere koffiezet methodes.

Goede bonen

Gebruik goede koffie, goede verse koffiebonen. Als je ingredienten niet goed zijn, verwacht dan niet dat het resultaat goed zal zijn. Dat koffiebarretje op de hoek, met zijn lekkere koffie van vers gemalen bonen, gebruikt echt wel speciale vergebrande koffiebonen. Zoek eens op internet naar speciale koffie. Verdiep je in de verschilledne koffie’s en probeer eens verschillende koffie’s uit een koffie speciaalzaak. Ik geef toe, echt goede kwaliteit koffiebonen zijn minstens twee-maal zo duur als koffiebonen uit de supermarkt. Maar het is dan ook wel de moeite waard.

Nog meer tips

Wil je nog meer tips, zodat je ook thuis die lekkere koffie kunt drinken? Klik dan hier om het ebook met 10 tips voor een perfecte espresso te downloaden.