Koffieproductie
Natural dry Coffee
14 april 2016
Natural dry Coffee is koffie die op een speciale manier geproduceerd is. Vorige maande hebben we gekeken naar Gewassen koffie waarbij veel water gebruikt wordt om de boon uit de bes te krijgen en de boon 'gewassen' wordt om van het suikerlaagje af... Lees meer >>
Pulp Natural Koffie
14 maart 2016
Een variant binnen de gewassen koffie's is Pulp Natural Koffie, ook wel Honey Coffee genoemd. Het Pulp Natural productieproces (of semi washed) is een variant op het natte proces waarmee de gewassen koffie geproduceerd wordt. In het Pulp Natural... Lees meer >>
Gewassen koffie
10 maart 2016
Rijpe koffiebessen moeten verwerkt worden tot gedroogde groene koffiebonen. Bij gewassen koffie zijn de bonen door middel van een nat proces uit de bes gehaald. Deze methode wordt in het Engels ook wel "Wet Process" genoemd. De verschillende... Lees meer >>
Van bes tot boon
28 januari 2016
Na de oogst van een koffiebes zijn er verschillende methodes om de boon uit de bes te krijgen. Het is belangrijk dat de bessen niet verrotten of overrijp worden, omdat dit de smaak van de koffie negatief zal beinvloeden. Lees meer >>
Koffie oogsten
21 januari 2016
Als koffiebessen rijp zijn moeten ze geplukt worden, het koffie oogten. In de meeste landen gebeurt dit met de hand, en met heel veel mensen (goed voor de werkgelegenheid!), zodat de bessen geplukt zijn voordat ze verrotten of van de struiken vallen... Lees meer >>