Kruisbestuiven bij Open Coffee

A.J. KunnenNieuws

Kruisbestuiven bij Open Coffee

Kruisbestuiven bij Open Coffee


Onderstaand citaat stond op 17 december 2016 in een artikel in het AD, editie Amersfoort
(Foto’s door AD)

Start-ups, ondernemers, organisaties en investeerders uit Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom tijdens de netwerkbijeenkomsten van Open Coffee Amersfoort. Joyce Hardernan houdt sinds september elke laatste vrijdagochtend van de maand een meeting in Meet & Discover aan de Amersfoortse Stadsring. Geen lid-maatschap, maar per keer wel een bijdrage van 5 euro. Per bijeenkomst komen er ongeveer 35 bezoekers.

Het concept Open Coffee is in 2007 in Londen bedacht door Paul Klein, een van de oprichters van Skype. Doel was ondernemers, ontwikkelaars en investeerders te stimuleren met elkaar kennis te maken in de hoop het ondernemerschap te stimuleren. „Elke meeting heeft dezelfde opzet. De zeepkist, de verloting en de matchmarkt. Op de zeepkist kunnen onder-ers hun pitch oefenen. Bij de verloting stelt een onderne-er tijd, advies of een product beschikbaar. En bij de match-markt gaat het om een concrete zoek of hulpvraag, want nieuwe opdrachten worden vaak via via gevonden.”

Siti Muntanah geeft tijdens de verloting een persoonlijke kaartreading weg. „Een persoonlijke kaartreading geeft praktische tips over je levensdoel en brengt verborgen blokkades aan het licht”, zegt ze. Siti heeft gewichtsconsulente en netwerkmarketingeonsultant Tessa Steppé meegenomen.

‘Op de zeepkist kun je je pitch oefenen’

Ontspannen staat Tessa vanaf de zeepkist te pitchen. ,,Ik help mensen eerder te stoppen met werken en een betere gezondheid te krijgen.”

De koffie wordt gemaakt door de barista Albert Kunnen. Met zijn bedrijf Moving Coffee verzorgt hij koffie op locatie. „Mijn voorliefde voor lekkere koffie is via een hobby uitgegroeid tot mijn bedrijf’”,zegt Albert. Hij vindt de de Open Coffee altijd erg gezellig. ,.Er heerst een open sfeer en de bezoekers staan er erg voor open hun zakelijke kwesties met elkaar te delen.”