Koffie die roert
Moving Coffee is koffie die roert
De koffie van Moving Coffee moet gewoon goed zijn! Dat zegt Albert Kunnen die eind vorig jaar gestart is met Moving Coffee. Op de evenementen waar we koffie maken, willen we dat de bezoekers enthousiast zijn over de beleving en smaak die de koffie van Moving Coffee toevoegt aan een evenement. Het moet de bezoekers raken, roeren; met andere woorden een Koffie die Roert. Afgelopen half jaar hebben we op meer dan 40 evenementen, zoals bruiloften, verjaardagen, markten beursen en concerten, bezoekers voorzien van kwaliteitskoffie.
Moving Coffee is een mobiele koffiecatering met een Barista service en een mobiele espressobar. Met onze mobiele espressobar kunnen we op elke locatie goede koffie bereiden. Onze mobiele bar is opgebouwd uit verschillende delen, waardoor we op kleine en grote locaties kunnen staan. En waardoor we overal kunnen komen, zowel binnen (in achtertuinen, huiskamers, kantoorlocaties, etc.) als buiten.Daarnaast hebben we voor buitenlocaties, speciaal voor kleinschalige evenementen een espressobar achter in onze bus gebouwd, zodat we snel up and running kunnen zijn en ook snel op verschillende locaties operationeel kunnen zijn: Achterdeuren open, stekker in het stopcontact en draaien maar.
Ook de komende maanden zijn we op verschillende locaties en evenementen te vinden om de bezoekers te voorzien van een goede kop koffie, cappuccino, latté of espresso. Op warme dagen serveren we ook Iced Coffee en Frappé. Kijk op de kalender om uit te vinden waar Moving Coffee de komende tijd te vinden is.
Begin mei stonden we op de streekparade in het centrum van Almere Stad. Op deze markt werden allerlei streekprodukten verkocht. Lees meer . . .
Tuinderij de Es organiseerde eind juni een Foodfestival tijdens hun open dag. De Tuinderij verbouwd biologische groenten en fruit. Lees meer . . .
Tijdens het ontbijt na het Dauwtrappen met de Atletiek vereniging in Zeewolde, maakten we koffie vanuit de bus op Hemelvaartsdag in mei dit jaar. Lees meer . . .
Eerder dit jaar bezochten we in Kenia een Coffee Farm. Op deze koffie plantage wordt op biologische wijze koffie verbouwd door gebruik te maken van organische meststoffen en een biologische manier van ongedierte bestrijding. Zo maakt de boer gebruik van compost van eigen afval wat middels wormen op biologische wijze omgezet wordt tot mest stoffen. De plantage produceert kwaliteitskoffie, dat voornamelijk zijn weg naar de afnemers vindt buiten de landelijke koffie corporatie om. Voor Kenia een uniek concept omdat van oudsher alle koffie in Kenia (door de overheid gereguleed)via de corporatie naar het buitenland werd ge-exporteerd.
De beste koffie van deze plantage verlaat de farm als een gewassen koffie. Koffie uit Kenia staat bekend als rins, enigszins zuur en wordt daarvoor gewaardeerd. De boer van deze plantage had dat goed begrepen. Het verwijderen van de pulp van de bes gebeurt machinaal, waarna de bonen enige tijd in een waterbassin verblijven om de zoete pectinelaag door fermentatie te vewijderen, alvorens ze gedroogd worden op verhoogde droogbedden, de “raised-beds”.
Overigens had men struiken van een aantal varieteiten op de plantage staan, om zo minder onafhankelijk te zijn van ziekte en elk jaar een flinke oogst binnen te kunnen halen. De bonen van de verschillende stuiken worden tijdens het roductie proces gemixed, waardoor er dus eigenlijk een blend ontstaat. Dit geeft te denken als we het hebben over Single Estate Koffie.
Moving Coffee werkt samen met stichting Coffee Foundation om jonge ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen bij het starten van een eigen koffiebar. De Coffee Foundation heeft op dit moment één project opgestart in Kenia. Samen met Dickens Owino, een lokale ondernemer uit Kitengela, hebben ze in Kitengela, een voorstad van de hoofdstad Nairobi een koffiebar gestart, waar koffie wordt gemaakt met een espressomachine en gebruik wordt gemaakt van lokale koffie uit Kenia.
Het doel van De Coffee Foundation is om de lokale ecenomie in ontwikkelingslanden op te bouwen en lokaal ondernemerschap te stimuleren. In de meeste ontwikkelingslanden liggen zoveel business opportunities gewoon op straat en zijn er genoeg mensen die met wat hulp daar iets moois van kunnen maken.
Door de hulp van De Coffeee Foundation heeft een lokale ondernemer de kans om een bedrijf op te bouwen zodat hij (of zij) in zijn onderhoud en dat van zijn familie kan voorzien. En daarbij worden er ook banen gereëerd en zoveel mogleijk gebruik gemaakt van lokale producten.
Wil je meer weten over De Coffee Foundation, kijk dan op de website van De Coffee Foundation