Natural dry Coffee

Albert KunnenKoffieproductie

Natural Dry Coffee is koffie die op een speciale droge manier geproduceerd is. Vorige maand hebben we gekeken naar Gewassen koffie waarbij veel water gebruikt wordt om de boon uit de bes te krijgen. En de boon ‘gewassen’ wordt om van het suikerlaagje af te komen. Natural Dry koffie wordt niet gewassen, maar op natuurlijke wijze gedroogd. Deze koffie wordt ook wel Ongewasen koffie genoemd.

Bij het droge proces, worden de bessen direct na het plukken in de zon gelegd om te drogen. Zo drogen de bonen in de bes. De bessen worden regelmatig gekeerd, zodat ze aan beide zijden gelijkmatig drogen. Als de bessen na 4 weken helemaal droog zijn, zijn ze hard en bruin tot zwart. Dan worden de bonen in een pers uit de bessen geperst. Omdat de bessen hard geworden zijn van het drogen, lijkt dit eigenlijk meer op het kraken van noten.

Het natural dry (of Sun Dried) proces wordt veel toegepast in landen waar het weer droog en constant is in de periode direct na de oogst. De meeste koffies uit Indonesie, Ethiopie, Brazilie, and Yemen zijn Natural Dry Coffees, vaak afgekort tot Naturals.

Omdat de boon in de bes droogt, trekken meer smaken van de bes in de boon, waardoor Natural koffie veel fruitige aroma’s heeft. De Natural koffie heeft veel body (vol en romig) en veel smaak aroma’s.