Over ons

Moving Coffee is Albert en Alida Kunnen. Wij zijn koffieliefhebbers en houden van een lekkere kop koffie, het liefst espresso koffie. Wat jaren geleden thuis begon op een kleine Rancilio espresso machine is uitgegroeid een passie voor koffie waar we iedereen in willen laten delen. Zo is onze voorliefde voor lekkere koffie via een hobby uitgegroeid tot een passie voor koffie van waaruit we ons bedrijf “Moving Coffee” runnen. We genieten van de koffie en de mensen waarvoor we koffie bereiden.

Moving Coffee

Met Moving Coffee brengen we koffie naar elke locatie waar mensen willen genieten van een lekkere kop koffie. Dat kan een intiem verjaardagsfeest zijn, maar ook een groot festival. En alles wat daar tussen in zit. We zijn overal voor te vinden en veel “on the move” met onze koffie gear.

Vaak zul je Albert tegenkomen. Hij heeft het tot zijn doel gemaakt om op zoveel mogelijk locaties en gelegenheden koffie te bereiden.  Alida staat als het even kan ook achter de machine, vooral op de grotere en drukkere evenementen.

Om met een espressomachine elke keer weer een lekkere kop koffie te bereiden, heb je best wel wat ervaring en vaardigheid nodig. Met ruim 10 jaar ervaring in het werken met espresso-machines heb ik dat wel. Naast deze praktische ervaring en een basis baristatraining enkele jaren geleden, wilde ik graag meer kennis opdoen en ook het professional SCAE certificaat halen. Eind september 2015 rondde ik een opleidingsjaar met succes af.

Ruim 10 jaar geleden kochten we onze erste Espresso machine en bonenmaler. Een klein apparaatje voor thuisgebruik. Ondertussen hebben we een professiopnele ééngroeps Leone machine staan, onze tweede professionele machine. De bonenmaler van 10 jaar geleden gebruiken we nog steeds.

In 2012 volgde Albert een barista training voor de basic skill’s. De aanleiding was een project om een koffiebar in te richten. We hebben toen voor een zendingsorganisatie een tweegroeps machine gekocht met alle bijbehorende spullen. Albert heeft toen medewerkers getraint om hiermee om te gaan.

In 2013, bij het starten van Moving Coffee is Albert gestart met een Master Barista Program training van ITC Academy. In deze training zijn verschillende aspecten rond koffie behandeld zoals green coffee, slow coffee, coffee roasting en nog meer onderwerpen om de theoretische en praktische basis te verbreden.

Daarnaast is er veel getrained en gecoached om de barista skill’s te verbeteren. In september is de training afgerond met een examen, een officieel SCAE (Specialty Coffee Association Europe – www.scae.com) examen. Albert is geslaagd voor het professional barista skill’s.

Master Barista ProgramSCAE Professional SkillsSCAE Intermediate Skills

Albert Kunnen

Albert Kunnen


Alida Kunnen

Alida Kunnen