Moving Coffee vindt de leefomstandigheden van de koffieboer die de bonen produceert en zijn omgeving net zo belangrijk als het genieten van een vers bereide espresso of cappuccino. Wij doen er daarom alles aan om zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord als mogelijk te ondernemen.

In de keuze van onze koffie kiezen we uiteraard voor een goede eigenzinnige smaak. Maar belangrijker nog vinden we dat de leveranciers rekening houden met de leefomstandigheden van de koffieboeren, zowel in de verdienste voor de boer als de werkgelegenheid en werk omstandigheden van de hele omgeving. Daarom heeft Direct Trade koffie altijd de voorkeur.

Daarom gebruiken we een biologische single origin koffie uit Nepal van 80days Koffie. Een lekker volle romige stevige koffie met chocolade en noten smaken, een geweldige koffie voor elke koffie variant. Belangrijker nog: 80days koffie is een direct trade coffee, waarvan de opbrengst direct ten goede komt aan de koffie boeren en hun werknemers.

Wij houden rekening met het milieu bij het kiezen van de bekers en andere materialen die we gebruiken. We gebruiken bijvoorkeur servies, zodat we weinig afval hebben. Als we gebruik maken van bekers, kiezen we voor kartonnen bekers die biologisch afbreekbaar zijn.

Daarnaast investeren we ook in duurzame ontwikkelingsprojecten door locale ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Moving Coffee steunt met kennis en financiën ondernemers in Afrika om een eigen koffiebar te starten. We werken hierin samen met Stichting Coffee Foundation.

Zo zorgt Moving Coffee ervoor dat ook op andere plaatsen in de wereld voor duurzame positieve ontwikkeling van communities en dat mensen door koffie in de juiste richting kunnen bewegen.