Verbouw is in volle gang

Albert KunnenCamion de Cafe, Koffieberichten

Camion de Cafe

Verbouw is in volle gang

Het is nodig tijd voor en volgende update over onze Camion de Cafe, onze koffie truck, namelijk de verbouw is in volle gang. Na de overschrijving op onze naam en dus de aanschaf, komt pas het echte werk natuurlijk. Hoe maak je van deze 65 jaar oude bestelbus een betrouwbare en werkende koffietruck? Gelukkig hebben we ‘Pierre’, je kent hem nog wel: De ‘Franse boer’ van de boerderij waar we de truck achter op het erf onder de bladeren vandaan gehaald hebben. Van hem hadden we gehoord dat hij ook de verbouw tot verkoopwagen kon doen en de truck wel betrouwbaar rijklaar kon maken.

Planning

Bij het eerste contact was al een prijs bedwongen voor de verbouw en een planning afgegeven. Dus stap 1: Bel ‘Pierre’ en zeg dat hij aan de gang kan, zodat hij zo snel mogelijk aan het werk kan en zijn toezegging waar kan gaan maken.

We willen als het even kan voor het nieuwe seizoen klaar zijn en met de Camion op pad kunnen, dus het likje verf en de inrichting moeten voor april klaar zijn. Ambitieus!

De werkelijkheidCamion de Cafe

Maar alles goed en wel, een planning is niet om gehaald te worden, maar om orde in de chaos te scheppen. Dus, afspraak gemaakt met ‘Pierre’ om de planning en gewenste aanpassingen door te nemen. Een afspraak is wel handig, want de boerderij in Drenthe ligt niet naast de deur. Uiteindelijk werd het toch alweer 2020, voordat we afreisden naar Drenthe om onze aanwinst weer te zien en stappen te zetten.

Nou en of ‘Pierre’ al aan het werk geweest was de afgelopen weken. Hij had onze Camion van buiten gehaald en in de werkplaats gezet. Yes!!

Zes weken later

DUS!! Hoe krijgen we de strakke planning voor elkaar? Er moet veel gebeuren. Het dak moet omhoog (zo’n 30 centimeter, zodat er binnenin sta-hoogte is, er moet een uitgifte klep komen, nieuwe stoelen, zij-deur moet vervangen worden, achterdeuren er  in en een uitgifteklep aan de achterkant boven de halve achterdeuren. En dat allemaal voor maart. Dus niet! Maar er wordt gewerkt, en er zit voorgang in. De verbouw is in volle gang. Het dak is gelift, het geraamte voor de uitgifteklep aan de lintkant en aan de achterkant zitten er in en de basis van het nieuwe zijdeurtje is geplaatst.

Camion de CafeVerbouw is in volle gangCamion de cafe

Stap voor stap

Stap voor stap gaat de verbouw verder en worden de aanpassingen aangebracht. Er is nog veel te doen, maar het gaat goed komen. Voorlopig rijden we elke 2 weken naar Drenthe om de voortgang te bekijken en afspraken te maken over de volgende stappen en de realisatie. We wil keep you posted!