Voordelen van koffiedrinken

Albert KunnenKoffie en gezondheid

Naast dat een goede kop koffie gewoon lekker is en je van koffie kunt genieten, zijn er nog meer voordelen van koffiedrinken te noemen. Zoals iedereen wel weet zit er Cafeïne in koffie. Cafeïne heeft een licht stimulerend effect op ons centraal zenuwstelsel, wat er voor zorgt dat we ons beter kunnen concentreren en alerter zijn. Door deze werking zorgt Cafeïne er ook voor dat we makkelijker wakker kunnen blijven of wakker kunnen worden.

Uit recent grootschalig wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat koffie een positieve invloed heeft op onze gezondheid. 2 tot 3 koppen koffie per dag verkleint de kans bepaalde ziektes zoals  Alzheimer, Parkinson, diabetes en sommige vormen van kanker. En koffie verbetert onze geheugenfuncties. FF googlen op internet levert nog meer positieve invloeden van koffie op onze gezondheid en tevens de bronnen en onderzoeken op.

Koffie verhoogt door de Cafeïne ons energieverbruik en zorgt ervoor dat er sneller vetten in de bloedbaan worden gelanceerd. Dus ook voor afvallen is koffie drinken handig.