Ze is van ons!

Albert KunnenCamion de Cafe

Ze is van ons!

YES! Eindelijk, na wikken, wegen, kijken, overpeinzen, afspraken maken, kilometers vreten, hebben we dan eindelijk de stap kunnen zetten. De overschrijving is geregeld en de Goelette staat op onze naam.

PostNLcamion de cafe

Het is natuurlijk een gedenkwaardig moment, de koop van een auto. En al helemaal de koop van een 66 jaar oude bestelbus! Maar de procedures van de overheid hebben er alles aan gedaan om dit moment van ook maar enige magie en romantiek te ontdoen. En dat is ze gelukt. Bij PostNL is het gewoon kil en koud afhandelen van een procedure. Een autodealer probeert er in de showroom nog wat van te maken., maar dat is bij het PostNL punt bij de Jumbo helemaal weggesaneerd.

Onze eerste Eend

Zo herinner ik mij nog de koop van onze eerste auto, een 2CV6. Een Lelijk Eend, een Rode. Niet zo oud als onze huidige Koffie Eend en deze Goelette. Ik herinner mij dat als een groot moment, met een betrokken Post-beambte op het postkantoor in Assen. Compleet met felicitaties met de aankoop van mijn auto. Of dat nu komt omdat dat onze eerste auto was, ik herinner mij dat in elk geval als een waar feest.

Documentatie

Voor deze overdracht hadden we met de eigenaar in Amersfoort afgesproken, in de Bistro Emiclaer. Omdat er een PostNL punt dicht bij is. Even een kopje koffie drinken en verhalen horen over de Goelette. Documenten bekijken, foto’s en ervaringen uitwisselen. Dat was wel gezellig en gaf toch wel een fijn gevoel van opwinding. ‘We worden eigenaar van een echte (to be) Foodtruck’. Wellicht dat de opwinding ook wel verborgen zenuwen waren over hoe we het allemaal voor elkaar gaan krijgen, maar dat is van later zorg.

We krijgen er een berg documentatie bij, zodat we de auto zelf zouden kunnen onderhouden en onderdelen kunnen bestellen. Een dik boek, over de motor en overige techniek. Wel handig, je kunt tenslotte niet ergens een computer inprikken in deze Goelette.

Overschrijven

En dan na een toepasselijke kop koffie, is het zover, op zoek naar PostNL. De plaatselijke Bruna heeft geen Post service meer en verwijst ons naar de Jumbo. Dus op naar de Jumbo.

“We willen deze auto overschijven”. “Mag ik uw rijbewijs?”. Wat mechanisch uitgevoerde handelingen, en dan: “U kunt pinnen”. Even mijn bankpas swipen langs de betaalautomaat. “U krijgt binnen drie dagen het kentekenbewijs in de bus”. En dat is het. Even denk ik: Is dat alles? Maar dan krijg ik toch dat gevoel van: Je hebt een foodtruck gekocht!! YES ZE IS VAN ONS!